Solární elektrárna od jedné koruny. Koho se týká dotace NZÚ Light a jak o ni zažádat?

solární elektrárna na rodinném domě

Nabijte svůj domov slunečním svitem! Od září budou mít všechny domácnosti s nízkým příjmem možnost zajistit si úspornější a ekologičtější ohřev vody. Dotace NZÚ Light vám pomůže si pořídit solární elektrárnu na ohřev vody již od jedné koruny a my jsme připraveni o ni zažádat za vás. Dotace se týká domácností, kde žijí všichni členové ve starobním nebo invalidním důchodu nebo domácností, které pobírají příspěvek na bydlení.

Pokud jste důchodce nebo patříte mezi nízkopříjmové skupiny, a nebo pokud máte v rodině či mezi blízkými někoho, kdo splňuje tyto podmínky, určitě vás bude zajímat nově chystaná dotace NZÚ Light pro malé solární elektrárny.

Solární elektrárna za 1 korunu

Získat fotovoltaiku ještě nikdy nebylo jednodušší. Tu nejmenší elektrárnu můžete mít už za 1 korunu, už ta vám výrazně pomůže s financemi za energie. Pokud máte zájem o větší, připravili jsme pro vás 3 základní balíčky, se kterými můžete dotaci NZÚ Light využít:

  • Základní balíček – malá elektrárna určená pouze na ohřev vody, stačí si doplatit 1 korunu a o zbytek se postará dotace.
  • Pokročilý balíček – střední elektrárna, kromě ohřevu pohání malý elektrický okruh v domě, doplatek je 19 9000 Kč.
  • Komplet balíček – solární elektrárna, která kromě výše zmíněného také ukládá energii do baterií pro pozdější využití, s doplatkem 49 900 Kč.
BalíčekZákladníPokročilýKomplet
Ohřev vody
Výroba elektřiny
Akumulace v bateriích
Výše dotace90 000 Kč90 000 Kč90 000 Kč
CENA1 Kč19 900 Kč49 900 Kč

Jaké jsou podmínky dotace NZÚ Light?

NZÚ Light startuje v září, takže stojí za to se na ni už teď začít připravovat. V rámci dotace získáte až 90 tisíc korun na výstavbu malé solární elektrárny pro váš rodinný dům, primárně za účelem ohřevu vody ze sluneční energie. Velkou výhodou této akce je, že obdržíte plnou částku dotace předem. Nemusíte proto platit elektrárnu ze svého a následně čekat několik měsíců, než k vám peníze doputují.

Proto, abyste dotaci mohli získat, stačí splňovat následující podmínky:

  • Jste vlastníkem nebo spoluvlastníkem rodinného domu nebo trvale obývané rekreační stavby?
  • Jsou všichni členové vaší domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně nebo pobírala vaše domácnost v období od 12. září 2022 příspěvek na bydlení?

Pokud ano, máte na dotaci nárok a stačí se nám ozvat. Protože:

O dotaci zažádáme za vás

Proces získání dotace může být někdy složitý a matoucí. Ale není třeba se obávat, jsme zde, abychom vám pomohli. Když si u nás objednáte jeden z výše zmíněných balíčků, my se kompletně postaráme o to, aby vám byla dotace přiřazena. Stačí když budeme v kontaktu a vy nám dodáte důležité podklady. Zajímá vás víc informací? Napište nám email nebo rovnou zavolejte a my vám řekneme více.

FVE přestává být výhradou

Dotace NZÚ Light otevírá dveře solární energie všem, kteří si ji doteď nemohli z finančních důvodů dovolit. A právě nízkopříjmové domácnosti mohou ocenit jakoukoliv podporu, která jim pomůže si snížit své náklady na energie.

Ať už jste důchodce, žijete v nízkopříjmové domácnosti nebo znáte někoho, kdo by z této příležitosti mohl těžit, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tady, abychom vám pomohli zařídit vše potřebné a učinit solární energii dostupnou i pro vás.

Pro více oficiálních informací o dotaci navštivte web Nová zelená úsporám, kde se dočtete vše potřebné.