Dotace na firemní fotovoltaiku

Dlouhodobě zajišťujeme dotace na firemní fotovoltaiku pro malé i velké podniky. Obvykle začínáme osobní konzultací a poradenstvím, následuje individuální nabídka a studie proveditelnosti. Postaráme se nejen o projektovou dokumentaci, ale také o dotační poradenství a vyřizování veškerého papírování.

Dotace pro nové obnovitelné zdroje

MPO vypsalo dotační titul Nové obnovitelné zdroje v energetice – RES+. Tento program podporuje až 50% dotační projekty instalace nepalivových obnovitelných zdrojů energie, kam patří i fotovoltaické elektrárny. Dotaci lze čerpat na instalaci, ale také modernizaci obnovitelných zdrojů energie.

Čerpat ji mohou všichni držitelé licence pro podnikání. A projekt lze získat finanční příspěvek od 0 do 370 mil. Kč. Procento podpory projektu vždy činí maximálně 50 %, půlku tedy investujete vy a půlku vám přidá stát

Jaké firemní elektrárny dotace podporuje?

Dotace pro firemní fotovoltaiku se dělí na ty v Praze a mimopražské. Dotaci můžete získat na elektrárny nad 10 kWp v Praze a nad 50 kWp mimo Prahu. Vzhledem k tomu je třeba říct, že elektrárna nad 50 kWp je složitější – potřebujete pro ni stavební povolení, PBŘ, vyjádření statika a další záležitosti. Pokud byste tedy v oblasti mimo Prahu chtěli stihnout firemní dotaci ještě letos, měli byste získat stavební povolení do října, což znamená, že na rozhodnutí nemáte příliš mnoho času. Pražské společnosti to mají v tomto ohledu jednodušší. Kromě fotovoltaiky se dotace vztahuje i na akumulaci, což může být pro řadu firem velmi zajímavé.

Kdo může dotaci na firemní fotovoltaiku získat?

  • Právnické i fyzické osoby, které jsou držiteli licence pro podnikání.
  • V žádosti musíte mít uzavřenou platnou smlouvu o připojení (případně smlouvu o smlouvě budoucí).
  • Samostatné projekty FVE, ale také sdružené projekty FVE, které zahrnují více dílčích projektů.

Na co lze dotaci využít?

  • Na stavební práce,
  • na dodávky a služby,
  • na činnosti odborného technického dozoru,
  • na činnosti autorského dozoru,
  • na BOZP.

Kompletní znění výzvy si můžete přečíst na webu Státního fondu životního prostředí.

Máme zkušenosti s širokým využitím firemní fotovoltaiky i s žádáním dotací

Pro firmy i města a obce

Instalujeme fotovoltaické elektrárny pro firmy, komerční i průmyslové objekty, ubytovací zařízení, obchodní centra, města i obce.

Vždy individuální řešení

Ať už máte zájem o standardní nebo nestandardní technické řešení, dokážeme si poradit. Každý projekt vytváříme na základě individuálních potřeb zákazníka.

Velkokapacitní elektrárny

Umíme realizovat elektrárny s výkonem od 50 kWp až po 10 MWp. Vždy záleží na potřebách a možnostech našeho zákazníka.

Provedeme vás celým procesem

1. Osobní konzultace a poradenství

Vaším projektem se bude zabývat majitel společnosti Jonáš Adam. Osobně vás navštíví, probere s vámi vaše představy a možnosti. Fotovoltaiku nejde navrhnout od stolu, proto budeme potřebovat důkladnou prohlídku současného stavu objektu.

2. Individuální nabídka

Každý náš klient dostává individuální kalkulaci, která obsahuje pouze položky, co vás zajímají. Nikdy vám nenutíme nic, co nepotřebujete. Naopak vám poradíme, co dává smysl.

3. Studie připojitelnosti a proveditelnosti

Pokud si plácneme, pustíme se ihned do práce. Zajistíme zpracování obou studií, které s vámi budeme průběžně konzultovat.

4. Projektová dokumentace

Pro realizaci i dotaci potřebujete kvalitní projektovou dokumentaci. Kompletně ji vypracujeme a doladíme do posledního detailu. 

5. Smlouva o připojení

Na základě plné moci zajistíme a připravíme smlouvu o připojitelnosti do distribuční soustavy. Vše vyjednáme, zařídíme, vypapírujeme.

6. Dotační poradenství

Doporučíme vám nejvhodnější z dotačních titulů a zařídíme kompletní administrativu. S dotacemi na firemní fotovoltaiku máme řadu zkušeností.

7. Stavební řízení

FVE s výkonem nad 50 kWp vyžaduje stavební řízení. Pro její instalaci na základě plné moci zajistíme kompletní podklady ke stavebnímu řízení.

8. Požárně-bezpečnostní řešení stavby

Veškeré náležitosti zajistíme tak, aby vše odpovídalo normám. U větších elektráren vyřídíme veškeré papírování. 

9. Revize a uvedení do provozu

Provedeme revizi FVE, kolaudaci a uvedeme ji do provozu. Samozřejmostí je pro nás zaškolení personálu a zodpovězení všech otázek.

10. Záruční a pozáruční servis

Dobrou firmu poznáte až podle toho, co se stane po realizaci. Poskytujeme kompletní záruční a pozáruční servis, provádíme pravidelné kontroly i vzdálenou správu zařízení.

Placeholder

Zvažujete firemní fotovoltaiku?

Ozvěte se majiteli společnosti, který vám připraví nabídku na míru.